Om oss

Öland Kiteskola grundades 2017 av Sofia Hilton. Med då 7 års erfarenhet från arbete i kiteskola var det dags att starta sin egna. Sofia brinner för att öppna upp sporten för tjejer och ordnar under åren nischade tjejcamp. Till kiteskolan hör även Saxnäs Kitecenter, som ligger nere vid vattnet på Saxnäs Camping. Vi bedriver vår kursverksamhet främst från Saxnäs, 2 km norr om Ölandsbron. Men beroende på vindriktning kan vi behöva röra på oss till dit det är som bäst för dagen. Skulle säga att vi är den lilla personliga kiteskolan, vi brinner för din utveckling och att på ett tryggt och säkert sätt lotsa dig genom din kitekurs. Att vi öppnar upp för en ny livsstil ingår alltid i våra kitekurser.

Vi är internationellt certifierade via IKO (International Kiteboarding Organisation).
För högsta kvalité och en trygg och säker inlärning. Alla våra instruktörer är utbildade och certifierade. Vi undervisar i små grupper för att du som elev ska utvecklas på bästa möjliga sätt. Våra kurser hålls främst från Saxnäs Kitebeach – privat kursstrand, långgrunt, ingen trängsel. Bästa förhållanden för din kitesurfingkurs!

Här hittar du oss

Öland Kiteskola hittar du nere vid vattnet, på Saxnäs Camping, vi håller våra kitesurfingkurser i den södra viken mot Ölandsbron. Du behöver inte vara boende på campingen för att kunna delta på våra kitekurser. Men vi har ju lyxen med närhet till restauranger, mataffär och toaletter. Vill du ta en dusch efter din kitekurs kan du lösa duschkort i receptionen.
Och för övriga familjemedlemmar, om nu inte alla vill lära sig kitesurfa så är Saxnäs toppen för medföljare – barn som äldre. Pooler, lekplatser och bara ett stenkast från Ölands Djurpark.
Kitespoten är optimal för att lära sig att kitesurfa, med långgrunt och oändliga ytor på vattnet för en säker inlärning. Unikt för vår Kiteskola är att vi inte behöver trängas med andra kiteskolor på samma plats.

Vill du maxa din sommar, hör av dig till oss på   0739348467   eller mail   info@olandkite.se – så bokar vi in dig!

Sofia Hilton

Sofia Hilton är grundare av Öland kiteskola och även Level 3 IKO instruktörer. Sofia har kitesurfat i 13 år och 2017 startade hon upp Öland Kiteskola som idag är internationellt certifierat IKO PRO CENTER. Hon har lång erfarenhet av utbildning, både inom ridsport och kitesurfing. När hon inte står i vattnet på Saxnäs ser vi henne på tävlingsbanan tillsammans med sin häst Sally, eller i ishallen halkandes runt på isen med sitt Kalmar HC dam-gäng.

—-
Utöver Sofia har vi ett gäng grymma instruktörer som jobbar hos oss vid behov.
Agnes Beling – IKO Level 2
Nisse Lindblom – IKO Level 1
David Karlsson – IKO Level 1
Robert Wahlén – KSA (likvärdig IKO Level 2)

Boka din kitekurs nu