IKO Instruktörsutbildning

IKO PRO Course

Under 10 dagar lotsas du genom väder, vind, pedagogik och säkerhet. Efter avslutad utbildning blir du licensierad IKO instruktör Level 1. Då håller du kitekurser enligt världens högsta standard för säker utbildning och kan starta egen verksamhet eller arbeta på kiteskolor runt om i hela världen.

NÄR:
17-28 april 2023

Examinator: Maciej Wadolowski

För mer information och anmälan: info@olandkite.se
ATC (Assistant Instructor course) 17–21/4 2023
ITC (Instructor course) 24–28/4 2023

Läs mer om vad som ingår i dom respektive kurserna.
ATC –> www.ikointl.com
ITC –> www.ikointl.com

En av våra instruktörer går igenom säkerhet under kitekursen

Detta kan du förvänta dig

IKO Assistent (ATC) och IKO Instructor Course (ITC) är mycket väl genomtänkta utbildningar. Det är fullspäckade dagar med teori och praktik med elever. Du får lära dig om pedagogik i utbildningssyfte, kursupplägg för maximal säkerhet och hur det är att undervisa från båt. Självklart lär du dig även mer om olika vindar, väder och hur det påverkar.

Du kan räkna med hela dagar, från ca 9 till 17.00 dagligen. Men som ni alla vet, är vi väderberoende och kan påverkas av väder och vind. Det kan även bli en del kvällsarbete – som självstudier och teoretiska tester. Så boka inte in något annat under dessa dagar.
Hela utbildningen pågår under 10 dagar. Där dag 10 avslutas med utbildningsprov och examinering.

Om du inte skulle klara av provet eller att väder och vind inte tillåter vissa moment så kan du göra det i efterhand. Du går då bredvid en, som lägst IKO Level 2 instruktör, och gör s.k. internship-timmar. Är det din egna åkkunskap som av olika anledningar inte kan fullföljas/visas upp har du 6 månader på dig att i efterhand skicka in filmer på momenten som saknas och då få din certifiering som IKO Level 1 instruktör.

Vi på Öland Kiteskola har såklart behöriga instruktörer för att hjälpa dig bli klar!

Pris

ATC $495
ITC $795

Priset är kostnad för själva kursen och betalas till Öland Kiteskola. OBS! Kursen faktureras i svenska kronor såklart och i enlighet med dagskurs vid fakturering.

Avgifter till IKO, som inkluderar 1 års medlemskap, försäkringar betalas separat direkt via ikointl.com

Anmälan är bindande! Vid avbokning med full återbetalning ber vi er styrka med läkarintyg, där det framgår att det är olämpligt att delta. Många av dom fysiska egna momenten kan göras i efterhand, läs  mer under kursbeskrivning.

Vi förstår att det kan vara tufft att betala allt på en gång, därav kan vi i nu erbjuda att dela upp betalningen av kursavgifterna på 3 månader. Säg bara till oss vid anmälan. Faktureringsavgift tillkommer á 50 kr.

Såhär bokar du

Skicka ett mail till oss på info@olandkite.se

Du som väljer att gå både ATC+ITC har förtur. OBS! I mån av plats tar vi in till enskild kurs.
OBS! Du måste ha ett giltigt HLR cert för att vara berättigad att delta på ITCn. denna utbildning kan du göra gratis via Röda Korset bl a. OBS! Kolla upp detta i tid, då det kan vara en tids väntan på dessa kurser.

Efter din anmälan skickar vi ut en bekräftelse. Anmälan är bindande. Sedan skickar vi ut faktura. Du kommer även då har möjligheten att betala IKOs avgifter direkt på ikointl.com. Dessa avgifter behöver vara betalda innan kursstart. ATCn innehåller en modul 1 som du ska göra Innan du kommer till den fysiska kursen.

Önskar du boende bokar du det samtidigt som du bokar in dig på kursen.

Hlr och första hjälpen

Du behöver ett giltigt HLR certifikat för att vara behörig att gå ITCn. Har du redan ett så går det bra att använda det, men tänk på att det EJ får vara äldre än två år för att vara giltigt.

Boende

Vi erbjuder förmånligt boende på Surf & Sleep Kitehouse. Delat boende där vi även har vår kurslokal för dom teoretiska momenten. Perfekt för gemensamma studier och middagar.

Pris:
295 kr/dygn delat boende med andra kursdeltagare. Kök, badrum.
(kommer du med eget “boende” gäller samma pris som ovan. Inkluderar tillgång till kök, badrum).

Inga måltider.

Önskas tillgång till frukostbuffé tillkommer 75 kr/dag, meddela mig vid bokning.