Bra att veta

Har du kommit såhär långt så tänker jag att du är nyfiken på det här med kitesurfing. Men vad kan vara bra att veta innan du bokar din kitekurs. Kitesurfing kan upplevas som en tuff sport, så det ska vara bra att veta att vi på Öland Kiteskola följer IKOs utbildningsplan för en trygg och säker kitekurs.

PRESENTKORT
Du kan köpa presentkort hos oss. Välj vilken summa alt vilken kurs du vill ge bort. Vi skickar presentkortet via epost. OBS! Våra presentkort är giltiga 1 år från utfärdandet. Men ibland kanske man helt enkelt inte har möjlighet att utnyttja det under året. Du kan då för en avgift på 395 kr förlänga ytterligare ett år. Kontakta oss så hjälper vi er med det.

Att tänka på innan kitekursen

När ni bokar en kitesurfingkurs med oss får ni ett bekräftelsemail, läs igenom noga så att allt är korrekt. Tänk på att vi är vind-beroende vilket gör att tider kan bli svåra att innan säga exakt , så boka inte in andra aktiviteter i anslutning till din kitekurs. Se till att sova ordentligt så ni är utvilade och taggade.

Vad står IKO för?

IKO är förkortningen på International Kiteboarding Organisation och det är den standarden vi följer. Vår Kiteskola är certifierad vilket borgar för hög kvalitet och att vi har utbildade instruktörer som leder våra kitekurser. Efter avslutad kitekurs blir ni IKO certifierade, vilket ger er tillgång till IKOs medlemsportal, där finns bra material att titta på och läsa som komplement till din nyss avslutade kitekurs och för vidare utveckling. Utomlands, när du har uppnått en viss nivå kan du hyra utrustning.

Behöver jag vara vältränad för att gå en kitekurs?

Nej, absolut inte. Att du är simkunnig är en självklarhet men i övrigt krävs ingen större styrka för att klara av att gå en kitekurs.

Online-material

Kom väl förberedd till din kitekurs. I bekräftelsemailet ni får finns ett gäng filmer. OBS! Viktigt att ni tittar igenom, helst flera gånger. Detta för att maxa din kurs från början.

Vad behöver jag ta med mig till kitekursen?

Badkläder (tjejer – undvik överdel med knutar eller spännen), handduk, solglasögon (inte dom dyraste), solskyddsfaktor, keps, vatten. Varma kläder, jacka osv att dra på sig i pauser och efter kursen.

Mat

Vi rekommenderar att du tar med dig det du vill äta, dricka, fika på under dagen. Det finns restauranger och butik på Saxnäs under högsäsong (tänk på att väntetider vi beställning på restaurang och vi vill ju inte missa vind). Att äta gemensamt mellan passen kan vara en bra stund för frågor. Behöver vi välja annan kursstrand pga vinden är det alltid egen medhavd mat som gäller. Detta meddelas dagen innan.

Parkering

På Saxnäs parkerar du på den allmänna parkeringen uppe vid receptionsbyggnande. Tips: Ladda hem Easypark appen.

Övriga stränder parkerar vi i så nära anslutning till kursplatsen vi kan.

Utrustning

All utrustning kopplat till kitesurfing såsom våtdräkt, sele, väst, hjälm, kite, bom och bräda tillhandahålls av oss under din kitekurs.

Hyra utrustning

I den mån det finns tillgång så finns möjlighet för dig som gått kitekurs hos oss, att hyra utrustning. Kravet är att du är kvar på samma strand och är aktsam i användning av utrustningen. 

Under 18 år

Går elev utan målsman behöver vi en underskrift. Papper skickas vid bokning och tas med, undertecknat, till kursstart. Vi kör kurser fr 12 år.

Vad kostar våra kitekurser?

Våra vanligaste kitekurser håller vi på Saxnäs, Öland 

IKO Kitekurs Grund, 5 tim (3 tim privat) 2.795 kr

IKO Kitekurs Komplett, 9 tim (5 tim privat) 4.595 kr

Extra kursdag, 4 tim (2 tim privat) 2.100 kr
Kan väljas till och i anslutning till din genomförda kurs under samma säsong.

 

Vindgaranti

Kitesurfing är en vindberoende sport. Är det så att vinden sviker försöker vi boka om er såklart. Är det så att ni påbörjat kursen och vinden droppar betalar ni endast för genomförd tid.

Avbokningsregler

Mer än en vecka innan kursstart tas ingen avgift ut.

Mindre än en vecka innan kursstart debiteras ni halva kurskostnaden.

Avbokning dagen innan / no show debiteras ni full kursavgift.

Betalning

Swish, faktura eller kontant. För utländska deltagare gäller alltid kontantbetalning. Vi tar EJ kort.