IKO Pro Course 2022

Under 10 dagar lotsas du genom väder, vind, pedagogik och säkerhet. Efter avslutad utbildningatt blir du licensierad IKO instruktör Level 1. Då håller du kitekurser enligt världens högsta standard för säker utbildning och kan starta egen verksamhet eller arbeta på kiteskolor runt om i hela världen.

NÄR:
Kontakta oss för mer information
info@olandkite.se
ATC 2022
HLR 2022
ITC 2022

Läs mer om vad som ingår i dem respektive kurserna, samt behörighet för att delta
ATC –> www.ikointl.com
ITC –> www.ikointl.com

DETTA KAN DU FÖRVÄNTA DIG

IKO Assistent (ATC) och IKO Instructor Course (ITC) är mycket väl genomtänkta utbildningar. Det är fullspäckade dagar med teori och praktik med elever. Du får lära dig om pedagogik i utbildningssyfte, kursupplägg för maximal säkerhet, hur det är att undervisa från båt. Självklart lär du dig mer om olika vindar, väder och hur det påverkar.

Du kan räkna med hela dagar, från ca 8.30 till 16.00 dagligen. Men som vi alla vet, att vi är självklart påverkade av väder och vind. Det kan blir en del kvällsarbete – så som självstudier och teoretiska tester. Så boka inte in något annat dessa dagar.
Hela utbildningen är 10 dagar (ex. HLR. Denna del kan göras mellan ATCn och ITCn, meddela vid bokning). Dag 10 avslutas med utbildningsprov och examinering.

Om du inte skulle klara av provet eller av någon anledning väder och vind inte tillåter vissa moment så kan du göra det i efterhand. Du går då bredvid en, som lägst IKO Level 2 instruktör, och gör s.k. internship-timmar.

Vi på Öland Kiteskola har såklart behöriga instruktörer för att hjälpa dig bli klar!

Pris

ATC 4.295 kr
ITC 7.295 kr
HLR 1.195 kr

Priset är kostnad för kursen och betalas till Öland Kiteskola.
Avgifter till IKO, som inkl. 1 års medlemskap, försäkringar osv tillkommer och betalas separat.

Så här BOKAr du

Skicka ett mail till oss på info@olandkite.se

Du som väljer att gå både ATC+ITC har förtur. OBS! I mån av plats tar vi in till enskild kurs. Meddela oss också om du vill gå HLR mellan ATCn och ITCn.

Efter din anmälan skickar vi ut en bekräftelse. Anmälan är bindande. Sedan skickar vi ut faktura, som ska vara betald innan kursstart. Du kommer även då har möjligheten att betala IKO avgiften direkt till IKO. Boendet betalas separat.

HLR & Första hjälpen

Du behöver ett giltigt HLR certifikat för att vara behörig att gå ITCn. Har du redan ett så går det bra att använda, men tänk på att det EJ får vara äldre än 2 år för att vara giltigt. Vi erbjuder i samband med kursen även HLR, kostnad 1.195 kr.

BOENDE

Vi erbjuder boende på Surf & Sleep Kitehouse. Delat boende där vi även har vår kurslokal för dom teoretiska momenten. Perfekt för gemensamma studier, och middagar.

Pris:
250 kr/dygn inkl frukostbuffé
175 kr/dygn utan frukostbuffé

Lakan och handduk ingår.